Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev nacionalnega poročila o programu Erasmus+ na področju izobraževanja odraslih

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je predstavilo ugotovitve nacionalnega poročila o učinkih programa Erasmus+, tokrat na področju izobraževanja odraslih.
Predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje sedijo za omizjem, nad njimi je na platnu predstavitev poročila

Predstavitev ugotovitev nacionalnega poročila o učinkih programa Erasmus+ na področju izobraževanja odraslih | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

1 / 2

Poročilo o izobraževanju odraslih je del splošnega nacionalnega poročila o učinkih programa Erasmus+ v Sloveniji, zajema pa devetletno obdobje (od 2014 do 2023) in sistematično analizira učinkovitost programa ter njegov vpliv na širši izobraževalni sistem.

V uvodu je zbrane nagovorila Teja Dolgan iz Sektorja za izobraževanje odraslih na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje in predstavila strateške usmeritve ministrstva na tem področju. Poudarila je, da ima izobraževanje odraslih posebno mesto v strategiji Evropskega izobraževalnega prostora, tudi zaradi vsesplošne potrebe po odpornosti in spreminjajočih se potreb na trgu dela.

Sledila je kratka predstavitev rezultatov evalvacije in priporočil za različne deležnike programa Erasmus+ na področju izobraževanja odraslih ter okrogla miza, kjer so tudi razpravljali o možnih rešitvah izzivov, ki jih je pokazala evalvacija.

Tretji posvet, ki je namenjen pregledu učinkov programa Erasmus+ na osnovnošolsko izobraževanje, pa Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje pripravlja 2. julija 2024.

Za udeležbo na dogodku je potrebna registracija.