Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij na Hrvaškem

Predstavniki Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) so se v četrtek, 23. maja 2024, v okviru študijskega obiska srečali s predstavniki Uprave za zaporski sistem in probacijo Ministrstva za pravosodje, upravo in digitalno transformacijo Republike Hrvaške.

Slovensko delegacijo sta sprejela Zvonimir Penić, vršilec dolžnosti generalnega direktorja uprave in Zoran Šimić, vodja Oddelka za psihološko podporo zaposlenim v zaporskem sistemu in probaciji. V okviru strokovnega sodelovanja so sodelavci URSIKS pozorno prisluhnili bogatim večletnim izkušnjam hrvaških kolegov s področja psihološke podpore zaposlenim v sistemu. Pri tem so pridobili vpogled v procese vzpostavitve samega sistema, se seznanili s ključnimi izzivi tekom izgradnje in razvoja le-tega v zadnjih letih ter spoznali primere dobrih praks.

Pridobljene informacije in izkušnje iz tujine bodo v veliko pomoč pri nadaljnji krepitvi in razvoju psihološkega področja v okviru slovenskega zaporskega sistema. V luči odličnega sodelovanja smo prejeli tudi povabilo za udeležbo na prihajajočem simpoziju penološke psihologije hrvaških kolegov, ki se bo izvedel konec leta 2024.

Slovenski in hrvaški predstavniki na sestanku za skupnim omizjem

Študijski obisk na Hrvaškem | Avtor: Ministrstvo za pravosodje, upravo in digitalno transformacijo Republike Hrvaške