Skoči do osrednje vsebine

Zmagovalne rešitve nadomestitvenih stanovanjskih stavb predstavljene strokovni javnosti

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je včeraj potekala predstavitev rezultatov natečaja Tipologije nadomestitvenih stanovanjskih stavb – Poplave 2023 zainteresirani strokovni javnosti.

Člane arhitekturnih birojev, ki so prispevali zmagovalne rešitve natečaja, in predstavnike zainteresirane strokovne javnosti je z uvodnim nagovorom pozdravil državni sekretar in vodja Službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.

Arhitektke in arhitekti so nato predstavili svoje zmagovalne rešitve projektov hiš, ki so bili izbrani na natečaju. V ospredju predstavitve rezultatov natečaja je bila tudi izvedba nadaljnjih postopkov za gradnjo nadomestitvenih stanovanjskih stavb.

Srečanje je potekalo v organizaciji Službe vlade za obnovo po poplavah in plazovih, Ministrstva za solidarno prihodnost in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Državne tehnične pisarne v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije.

Javni natečaj Nadomestitvene popoplavne stanovanjske stavbe je skupni projekt Ministrstva za solidarno prihodnost in Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. E-katalog z zmagovalnimi rešitvami je na ogled na tej povezavi.