Skoči do osrednje vsebine

20 let doma starejših Tezno in otvoritev prenovljenega dela

Državni sekretar dr. Luka Omladič se je danes udeležil 20. obletnice Doma starejših občanov Tezno in odprl prenovljeno pritličje zavoda. Večinski del prenovljenih prostorov je namenjen oddelku za 36 stanovalcev z napredovano demenco, v drugem delu pritličja pa domujejo samostojni stanovalci. Svoj bivalni prostor je dobilo 36 stanovalk in stanovalcev.
Nagovor državnega sekretarja zbranim na otvoritvi

Državni sekretar dr. Luka Omladič | Avtor: Marko Pigac

Državni sekretar dr. Luka Omladič je v nagovoru udeležencev današnje slavnostne prireditve poudaril, da je »dom starejših občanov Tezno vzorčni primer, kako naj bi dom deloval. Glede na nagrade in nazive, ki jih dom prejema, je jasno, da je počutje stanovalk in stanovalcev v domu res dobro, zaposlenim pa se v imenu Ministrstva za solidarno prihodnost zahvaljujem za vložen trud in trdo delo. V teh 20 letih ste skupaj ustvarili prostor, ki ni le dom, temveč tudi skupnost. Vsak stanovalčev nasmeh, vsaka izmenjava besed in vsak trenutek sooblikuje našo skupno zgodbo. Vsaka od teh zgodb ima svoj pomen in vsak od vas je pomemben del tega doma.

Vizija ministrstva je zagotoviti varno, udobno in spoštljivo okolje za stanovalce. Želimo, da se počutijo kot del družine, da vedo, da so cenjeni in spoštovani. In danes lahko z gotovostjo rečem, da smo dosegli ta cilj, saj dom ni le prostor za bivanje, temveč prostor, kjer se ustvarjajo spomini, kjer se spletajo prijateljstva in kjer se vsak posameznik ceni in spoštuje. 

Poleg tega bi se rad zahvalil zaposlenim. Vaša srčnost, nega in predanost so neprecenljivi. Vaša sposobnost, da vsak dan naredite ta dom boljši kraj za stanovalce, je navdihujoča. Brez vas domska skupnost ne bi bila taka, kot je danes. Ob tej priložnosti se moramo tudi ozreti v prihodnost. Naša zaveza skrbi za naše starejše ostaja trdna in neomajna. Zavezujemo se, da bomo še naprej izboljševali storitve, s katerimi bomo lahko zadovoljili spreminjajoče se potrebe stanovalcev. Verjamemo, da je naša naloga, da zagotovimo dostojanstveno starost za vse stanovalce, in to bomo še naprej uresničevali z vso predanostjo. 

Investicija predstavlja obnovo pritlične etaže DSO Tezno v skupni kvadraturi 1.300 m2 in ureditev treh ločenih stanovanjskih skupnosti. V vsaki stanovanjski skupnosti so tudi dnevni prostor, kuhinja, jedilnica in negovalna kopalnica. Z obnovo se ukinja triposteljne sobe ter ureja 14 enoposteljnih in 11 dvoposteljnih sob z lastnimi kopalnicami za 36 stanovalcev. Zamenjana so bila tudi vsa okna v sobah.«

1 / 4