Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice Poslanske zbornice Republike Ruande

Na povabilo predsednice državnega zbora mag. Urške Klakočar Zupančič je bila na uradnem obisku v Republiki Sloveniji predsednica Poslanske zbornice Republike Ruande Donatille Mukabalisa z delegacijo.
rokovanje predsednic v državnem zboru

Uradni obisk predsednice Poslanske zbornice Republike Ruande | Avtor: Matija Sušnik; vir: Državni zbor RS

Predsednica Poslanske zbornice Ruande se je prvi dan obiska na pogovoru sestala s predsednico državnega zbora mag. Urško Klakočar Zupančič in delegacijo državnega zbora, v kateri je bila tudi poslanka in predsednica Skupine prijateljstva z državami podsaharske Afrike Tereza Novak in generalna sekretarka Državnega zbora Uršula Zore Tavčar.

V nadaljevanju programa se je predsednica Poslanske zbornice Republike Ruande sestala s predsednikom Državnega sveta Markom Lotričem, popoldan pa jo je sprejela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar ter podpredsednica Vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon.

V sredo, 22. maja 2024, sta bili predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednica Poslanske zbornice Republike Ruande gostji na panelu voditeljev, ki je potekal v okviru mednarodne konference ob dnevu Afrike.