Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev nacionalnega poročila o programu Erasmus+ na področju srednješolskega izobraževanja

Na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje je v petek potekala predstavitev evalvacije programa Erasmus+, ki zajema prejšnje in aktualno programsko obdobje.
Udeleženci predstavljajo nacionalno poročilo o programu Erasmus+ na področju srednješolskega izobraževanja.

Namen evalvacije je analiza uspešnosti in učinkovitosti programa ter njegovih učinkov. | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Učinke programa, ki je eden izmed pomembnejših in uspešnejših programov Evropske unije, namreč redno spremljamo tudi v Sloveniji. Letos pa je Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje opravilo evalvacijo učinkov programa z zunanjimi eksperti in pripravilo nacionalno poročilo.

Namen evalvacije je analiza uspešnosti in učinkovitosti programa ter njegovih učinkov, kakor tudi pridobitev predlogov in priporočil držav Evropske unije za izboljšanje trenutnega programa Erasmus+ ter programa, ki sledi po letu 2027. 

Petkov dogodek se je osredotočil na ugotovitve na področju splošnega in strokovnega srednješolskega izobraževanja, in sicer skozi diskusijo na okrogli mizi, kjer so sodelovali predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, zunanji eksperti, ki so poročilo pripravljali, in ravnatelji.  

Predstavitve poročil za ostala področja izobraževanja ter mladino pa bodo potekale v prihodnjih mesecih.