Skoči do osrednje vsebine

Poziv k vpisu v bazo prijaviteljev na portalu wideraexperts.eu v okviru programa Obzorja Evropa

Oktobra lani smo na Ministrstvu za visoko šolstvo znanost in inovacije predstavili brezplačen portal wideraexperts.eu razvit v okviru projekta NCP WIDERA.NET+, v katerem sodelujejo nacionalne kontaktne točke iz držav širitve. Portal je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz držav širitve. Vabimo vas k vpisu v bazo prijaviteljev.

Portal (vsebina v angleškem jeziku) je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz držav širitve, ki pripravljajo projektne predloge v okviru Širitve udeležbe in krepitev evropskega raziskovalnega prostora (WIDERA),  II. stebra in EIC Iskalec (angleško European Innovation Council Pathfinder) programa Obzorje Evropa. Sedaj se je ta možnost razširila še na institucionalizirana partnerstva v okviru II. stebra Obzorja Evropa.  

Naš cilj je slovenskim prijaviteljem in prijaviteljicam ponuditi predhodni pregled projektnih predlogov in jim s pomočjo povratnih informacij, ki jih prejmejo od strokovnjakov, in strokovnjakinj pomagati pri pripravi kvalitetnejših projektnih predlogov.

Prijavitelji in prijaviteljice iz držav širitve lahko svoje projektne predloge predložijo v predhodno strokovno preverjanje preko portala (vsebina v angleškem jeziku), če so koordinatorji celotnega projekta ali vodje zgolj določenega delovnega paketa. V želji po povečanju števila projektnih koordinatorjev iz Slovenije bodo pri predhodnem pregledu projektnih predlogov slednji imeli prednost pred vodji delovnega paketa.

V Prilogi 1 lahko najdete kratka navodila za prijavitelje in prijaviteljice.

V Prilogi 2 najdete seznam partnerstev, v katerih sodeluje Slovenija.