Skoči do osrednje vsebine

V obravnavi predlog sprememb in dopolnitev uredbe za mlade kmete in medgeneracijski prenos znanja

V javni razpravi je predlog Uredbe o spremembi in dopolnitvi Uredbe o izvajanju intervencij podpora za vzpostavitev gospodarstev mladih kmetov in medgeneracijski prenos znanja, iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 za Republiko Slovenijo.

Popravki se nanašajo le na intervencijo podpore za vzpostavitev gospodarstev mladih kmetov. Poleg redakcijskega popravka se v predlogu uredbe črta pogoj, da je upravičenec državljan Republike Slovenije. Dodaja se določba, ki mlademu kmetu omogoči kandidiranje za podporo tudi v primeru, ko je po lastniškem prevzemu nepremičnin kmetijskega gospodarstva in pred vložitvijo vloge na javni razpis odstopil svojemu zakonskemu ali zunajzakonskemu partnerju solastniški delež nepremičnine do višine največ ene polovice.

Javnost lahko svoje pripombe in predloge na predlog tega predpisa poda do vključno 16. maja 2024, na naslov gp.mkgp@gov.si.

Podrobnosti sprememb in dopolnitev uredbe za mlade kmete in medgeneracijski prenos znanja so na spletni strani Skupna kmetijska politika.