Skoči do osrednje vsebine

Strokovno srečanje Finančne uprave s predstavniki Velikih štiri

Generalni direktor Finančne uprave Peter Grum je skupaj s sodelavci sprejel predstavnike tako imenovane Velike štiri (angleško Big 4). Gre za štiri največje računovodske in svetovalne firme na svetu, znane po zagotavljanju storitev revizije, obdavčenja, svetovanja in finančnega svetovanja in sicer družbe Deloitte, Ernst & Young, KPMG in PricewaterhouseCoopers.

Za Finančno upravo je dobro sodelovanje s strokovnimi deležniki izjemnega pomena. Računovodsko - svetovalna podjetja, zaradi svoje vloge, ki jo imajo pri delu z davčnimi zavezanci, razpolagajo z dobrim poznavanjem  davčne teorije in prakse tudi v najzahtevnejših postopkih ter izzive, ki jih prinaša kompleksnost davčne zakonodaje za zavezance.

S tokratnim srečanjem se vzpostavlja sistem rednih, najmanj dveh obdobnih sestankov letno.

Na današnjem srečanju so bile zaradi aktualnosti teme podane informacije o tekočih in načrtovanih aktivnostih Finančne uprave pri implementaciji Zakona o minimalnem davku. Predstavljene pa so bile tudi že dodatne teme oziroma možnosti za izboljšave ureditve, ki se nanaša na mednarodno obdavčitev, ki bodo obravnavane na naslednjem sestanku, predvidoma jeseni 2024.

Predstavniki Finančne uprave in skupine Big 4 sedijo za isto mizo v sejni sobi

Strokovno srečanje Finančne uprave s predstavniki Big 4 | Avtor: Finančna uprava