Skoči do osrednje vsebine

Strokovni posvet z deležniki akvakulture in predelave

Včeraj, 6. maja, je v Hiši EU v Ljubljani potekal posvet s predstavniki sektorja akvakulture in predelave, s katerim je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) informiralo zainteresirano javnost glede možnosti črpanja sredstev v okviru Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo 2021-2027 (ESPRA 2021-2027).

Posvet je bil namenjen vsem deležnikom iz sektorja akvakulture in predelave, in sicer tako predstavnikom sladkovodne akvakulture, gojiteljem školjk in rib ter predstavnikom predelovalne industrije.

Udeleženci so bili seznanjeni z možnostmi črpanja sredstev v okviru ESPRA 2021-2027, z načrtovanimi in preteklimi promocijskimi aktivnostmi za lokalne ribe in izdelke iz akvakulture ter s komunikacijskimi aktivnostmi sklada ESPRA 2021-2027. Izvedeli so tudi, na kakšen način se lahko priključijo shemi Izbrana kakovost, ki predstavlja dodano vrednost prehranskim proizvodom.

Po dogodku se je med prisotnimi nadaljevala zanimiva razprava, ki se je zaključila s pokušino lokalnih rib in izdelkov iz akvakulture.