Skoči do osrednje vsebine

Vlada sprejela sklep za objekte na območju občine Luče in Ljubno

Vlada je danes s sklepom določila objekte, katerih odstranitev je nujno potrebna in v javno korist, na območju Občine Luče in Občine Ljubno.

Sklepi temeljijo na podlagi strokovnih mnenj, ki jih je na strokovnih podlagah strokovnjakov geološke, vodarske in gradbene stroke pripravila Državna tehnična pisarna in za katere obstaja visoka ogroženost zaradi zemeljskega ali hribinskega plazu kot posledice poplav in plazov ali gre za znatno poškodovan objekte s čimer bi lahko nastale škodljive posledice za življenje in zdravje ljudi. Strokovna mnenja je predhodno potrdil Svet Vlade RS za obnovo. Gradivo je bilo javno razgrnjeno, in sicer od 4. do 22. marca 2024. V okviru javne razgrnitve je imela javnost možnost dajanja pripomb in predlogov.

Na vse prejete pripombe oziroma predloge je Služba Vlade RS za obnovo po poplavah in plazovih pisno odgovorila dajalcem pripomb in predlogov.

V teh dneh, v dogovoru z lastniki objektov, cenitve že potekajo. Na podlagi tega bodo znane vrednosti nepremičnin. V nadaljevanju postopka sledi podpis pogodbe, s katero se določi višina odškodnine in opredelijo vse ostale podrobnosti med pogodbenima strankama.