Skoči do osrednje vsebine

Pametne digitalne javne storitve

Ministrstvo za digitalno preobrazbo bo pospešilo digitalno preobrazbo gospodarstva, družbe in javne uprave tudi s projektom Pametne digitalne javne storitve. Evropska sredstva za ta projekt je odobrilo Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. Projekt je vreden 26,8 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo prispeval 15,5 milijona evrov.
Na fotorafiji je prst, ki s kazalcem kaže na grafiko digitalnih storitev

Evropska sredstva za pametne digitalne javne storitve | Avtor: DepositPhotos

Cilj investicije je, da se državljanom, podjetjem, raziskovalnim organizacijam in javnim organom omogoči uporaba pametnih digitalnih javnih storitev za poslovanje z državo.

S tem projektom bo Ministrstvo za digitalno preobrazbo podprlo vsebine digitalizacije storitev javne uprave z različnimi ukrepi za zagotovitev celovitih javnih storitev za podjetja, državljane ter javne institucije, razvitih z uporabniki skladno z načelom soustvarjanja in z namenom varne in najboljše uporabniške izkušnje.

Projekt Pametne digitalne javne storitve se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge Inovacijska družba znanja ter zasleduje specifičen cilj izkoriščanja prednosti digitalizacije za državljane, podjetja, raziskovalne organizacije in javne organe.

Vlaganja so skladna s Strategijo Digitalna Slovenija 2030 in v tem okviru še posebej s Strategijo digitalnih javnih storitev 2030.