Skoči do osrednje vsebine

Objavljeni rezultati razpisa za podporo aktivnosti pisarn za prenos znanja

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je 22. decembra 2023 objavilo Javni razpis za podporo aktivnosti pisarn za prenos znanja (JR KTO), ki ga delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za sofinanciranje na podlagi razpisa sta bili izbrani vlogi Instituta Jožef Stefan in Univerze v Ljubljani.

Razpisanih je bilo do 4,3 milijona evrov sredstev. Na javni razpis sta pravočasno prispeli dve vlogi prijaviteljev, ki sta bili pozitivno ocenjeni. Komisija za izvedbo postopka javnega razpisa je za sofinanciranje izbrala vlogi:

  • Instituta Jožef Stefan s konzorcijem (Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Geološki zavod Slovenije, Inštitut za kovinske materiale in tehnologije, Kemijski inštitut, Kmetijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo, Rudolfovo, Zavod za gradbeništvo, Znanstveno-raziskovalno središče Koper),
  • Univerze v Ljubljani s konzorcijem (Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem).

Obe vlogi sta sofinancirani v višini 2,15 milijona evrov. Javni razpis je namenjen vzpostavitvi delovanja novih pisarn za prenos znanja (KTO) in nadgradnji obstoječih KTO na slovenskih javnih raziskovalnih organizacijah (JRO), krepitvi povezav in sodelovanju KTO z deležniki v inovacijskem ekosistemu ter pridobivanju znanj in spretnosti zaposlenih v KTO.