Skoči do osrednje vsebine

Pomemben jubilej slovenskega letalstva

Pred šestdesetimi leti je na ljubljanskem letališču pristalo prvo potniško letalo. Prve redne povezave z Beogradom, Dubrovnikom in Londonom je zagotavljala tedanja jugoslovanska letalska družba JAT, Adria-aviopromet pa je letela v Beograd in Alžir.
Na Brniku je pred šestdesetimi leti pristalo prvo letalo

Pomemben jubilej slovenskega letalstva | Avtor: Fraport Slovenija

Mineva že šestdeset let, kar je na ljubljanskem letališču pristalo prvo letalo. Začetki so bili skromni, v letošnjem letu pa letališče jubilej obeležuje v znamenju močne rasti potniškega prometa in uspešnega okrevanja po zahtevnem obdobju stečaja Adrie Airways ter pandemije covid-19.

Leto 2023 je ljubljansko letališče zaključilo s  30-odstotno rastjo potniškega prometa glede na predhodno obdobje. V poletnem voznem redu bo na voljo 25 destinacij, nove povezave bodo v Rigo, Madrid in Kopenhagen, kar je tudi posledica ukrepa subvencij, ki ga izvaja Ministrstvo za infrastrukturo. Do končnega cilja še boljše povezljivosti Slovenije pa lahko pridemo samo s skupnimi prizadevanji in trudom.

Ministrstvo za infrastrukturo podjetju Fraport Slovenija, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana, iskreno čestita in želi veliko poslovnih uspehov še naprej!