Skoči do osrednje vsebine

Nadaljevanje delovnih obiskov ministra na upravnih enotah Domžale in Litija

V sklopu delovnih obiskov je minister za javno upravo, mag. Franc Props danes obiskal upravni enoti (UE) Domžale in Litija. Glavni cilj obiskov je bil »aktivno prisluhniti potrebam in izzivom, s katerimi se soočajo zaposleni, ter skozi komunikacijo in medsebojno zaupanje med vlado in zaposlenimi izboljšati pogoje dela in storitve, ki jih nudimo našim državljanom,« je poudaril minister.

Kot je ob obisku povedal načelnik UE Domžale, Marko Grujičić, se tamkajšnja UE sooča s pripadom zadev brez krajevne pristojnosti, v pogovoru pa se osredotočil predvsem na  področja, ki imajo potencial za zmanjšanje administrativnega dela zaposlenih. Po mnenju ministra je pri tem ključno, da ob izzivih dajemo v ospredje tudi priložnosti, ideje in dobre prakse, ki so vredne delitve z ostalimi upravnimi enotami.

Obisk sovpada z občinskim praznikom občine Domžale, ki praznuje v tem tednu, je povedala županja mag. Renata Kosec, zato je bil na srečanju posebej poudarjen pomen tesnega in uspešnega sodelovanja med upravno enoto in lokalno skupnostjo.

Tudi na UE Litija je sodelovanje z občino, s katero si organa delita stavbo, zgledno, je zatrdil načelnik Aleš Ahčin. Izpostavil je, da upravno enoto odlikuje kompetenten in kakovosten kolektiv, ki ga povezuje zaupanje, sodelovanje in prijetno vzdušje. »Na svoje zaposlene sem lahko le ponosen,« je ministru zaupal načelnik, ki se prav tako sooča s pripadom zadev brez krajevne pristojnosti, dodatni izziv pa ob odločitvi za stavko predstavlja zmanjšanje števila uradnih dni.

Obisk UE Litija je bil priložnost za srečanje tudi z županom Francijem Rokavcem, posebno pozornost pa je minister na obeh obiskih namenil prav zaposlenim, ter se z njimi pogovarjal o potrebah in izzivih, s katerimi se soočajo na upravnih enotah, kakor tudi o predlogih ministrstva za čimprejšnjo implementacijo različnih rešitev.