Skoči do osrednje vsebine

Minister Simon Maljevac podpisal pismo o nameri za gradnjo novega doma za starejše občane v Izoli

Minister za solidarno prihodnost, Simon Maljevac, se je danes mudil v Izoli, kjer je s predstavniki lokalne skupnosti in vodstvom doma starejših podpisal pismo o nameri za gradnjo novega doma za starejše občane.

Ministrstvo za solidarno prihodnost, skupaj z lokalnimi partnerji, že od leta 2023 aktivno pristopa k iskanju rešitev za ureditev neprimernega bivanjskega standarda starejših v obstoječih kapacitetah doma. Po temeljitem premisleku so se strinjali, da rešitve ni mogoče iskati znotraj obstoječe lokacije, saj bi prilagoditve obstoječe infrastrukture zahtevale prevelike logistične in finančne napore, hkrati pa ne bi rešile problematike v celoti.

Minister je ob robu podpisa poudaril, da je gradnja novega doma v Izoli nujna in da si jo je tudi sam postavil na vrh svojih prioritet.

Župan Milan Bogatič, direktorica Romina Zajc in minister Simon Maljevac so pred podpisom poudarili tudi, da gre za prvi korak v realizaciji projekta, ki pa se začenja nemudoma - najprej s preveritvijo lokacije, natečajem, sledi pridobitev potrebne dokumentacije, vključno z morebitno prilagoditvijo prostorskih aktov, pridobitvijo gradbenega dovoljenja in izdelavo projekta za izvedbo.