Skoči do osrednje vsebine

Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo dr. Damir Črnčec si je četrtek, 4. aprila, na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna ogledal usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev.

Vodja tečaja stotnik Tadej Trojner je državnemu sekretarju predstavil organiziranost, delo in potek izvedbe teoretičnega in praktičnega usposabljanja že 14. generacije slušateljev mednarodnega tečaja. Državni sekretar je ob tej priložnosti pozdravil in spregovoril s tečajniki in pripadniki, ki izvajajo tečaj.

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega Centra kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, izvaja že 14. mednarodni tečaj. Šesttedenski tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za opravljanje nalog kontrolorja, in iz praktičnega dela na terenu, kjer pridobljeno znanje urijo in preverjajo z navajanjem letalnikov in drugih oborožitvenih sistemov Slovenske vojske. Usposabljanje poteka tako na Osrednjem vadišču Slovenske vojske kot na več drugih lokacijah po Sloveniji.

Državni sekretar Črnčec v pogovoru z vodjo tečaja stotnikom Trojnerjem in tečajnikom stojijo pred terenskim vozilom

Državni sekretar dr. Damir Črnčec si je na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna ogledal usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev | Avtor: Borut Cirnski

1 / 2