Skoči do osrednje vsebine

Minister je Petru Prevcu ob koncu športne kariere podelil plaketo ministrstva

Danes sta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić v Ministrstvu za notranje zadeve gostila vrhunske športnice in športnike ter trenerje, zaposlene v policiji. S tem smo se jim na slovesen način zahvalili za njihove izjemne športne dosežke. Slovenska policija že dolga leta zaposluje vrhunske športnice in športnike ter športne trenerje.

Na Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji močno podpiramo slovenski šport, vrhunske športnice in športnike ter športne panožne zveze in organizatorje športnih dogodkov. »To dokazujemo tako z odnosom do vrhunskih športnikov in trenerjev kot tudi z zagotavljanjem visoke stopnje varnosti na športnih tekmovanjih in prireditvah. In, ja, ne bomo dovolili, da vam huligani zasenčijo vaše trdo prigarane športne uspehe,« je uvodoma dejal minister Boštjan Poklukar.

Ob tem je minister izpostavil, da bomo oddelek vrhunskih športnikov dodatno okrepili: »Vesel sem, da se je slovenska policija letos odločila preoblikovati dosedanji Oddelek za vrhunski šport v Center odličnosti za vrhunski šport, kar kaže veliko zavezanost k razvoju tako vrhunskega športa kot športa znotraj slovenske policije. Prav tako močno podpiram pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije o širjenju programa zaposlovanja vrhunskih športnikov v policiji.« Pred našimi vrhunskimi športnicami in športniki so letne in zimske olimpijske igre. "Vemo, da trdo garate za vaš uspeh, da se odrekate mnogim lepim trenutkom in da ste popolnoma osredotočeni samo še na olimpijsko tekmo in na vaš najboljši rezultat. Želimo vam veliko uspeha in kanček športne sreče. Obljubimo vam, da bomo z vami, da bomo navijali za vas in vas glasno bodrili," je še dejal minister Poklukar.

Zbrane je nagovoril tudi generalni direktor policije mag. Senad Jušić. Poudaril je, da so nam športniki in športnice v modri uniformi s svojimi dosežki pomemben zgled. Uspešno prenašajo zdrav življenjski slog na ostale zaposlene policiji, kar dokazujejo številni sodelavci, ki se tudi sami športno udejstvujejo in dosegajo odlične rezultate na državnih prvenstvih in tudi širše, v mednarodnem okolju: "Na ta način vsi skupaj krepite tudi ugled policije. /.../ Poleg tega pa je to, da vi kot športniki oblečete policijsko uniformo, za nas najboljši način približevanja naše ustanove ljudem. To, kar želimo sporočiti, se z vašo pomočjo dvakratno zapiše v ljudski spomin."

Neprecenljivo je namreč, če lahko mladi in tudi starejši srečajo svoje idole in jim ti v vlogi policista ali policistke predstavijo za varnost pomembne vsebine, kot so denimo varno prečkanje ceste, izogibanje opojnim substancam in preprečevanje medvrstniškega nasilja, je pojasnil in dodal: "Številni med vami ste z nami že vrsto let in nekateri zaključujete svojo bogato kariero. Ob tej priložnosti bi se v imenu celotne policije še posebej rad zahvalil Petru Prevcu, ki je del naše družine že kar deset let. Konec marca se je v Planici v slogu zmagovalca poslovil od tekmovalne športne kariere in stopil na novo pot. Prepričan sem, da bo prav tako uspešna."

Letošnji sprejem je bil tudi v znamenju uradnega slovesa, saj je s poleti v Planici konec marca prišel tudi čas za slovo od športa za našega športnega velikana in junaka Petra Prevca. »Peter Prevc se bo v slovensko športno zgodovino zapisal kot eden izmed največjih smučarskih skakalcev, šampion, ki je znal prenašati tako zmage kot poraze in kljub dolgoletnemu letenju ostal neverjetno športno in človeško prizemljen do svoje zadnje tekme. To so odlike zares velikih ljudi, odlike največjih športnikov. Petra Prevca pa ne oblikujejo samo njegove osebne vrednote, ampak tudi čast in vrednote slovenske policije in dana policijska zaprisega,« je dejal minister Poklukar in Petru Prevcu ob tej priložnosti podelil tudi plaketo Ministrstva za notranje zadeve za vrhunske športne dosežke na svetovni ravni in krepitev ugleda policije v Sloveniji in svetu.