Skoči do osrednje vsebine

Glasovanje za EU projekt, moj projekt je odprto

V Sloveniji je bilo z evropskimi sredstvi podprtih več kot 10.000 projektov, zaradi katerih na številnih področjih živimo bolje. Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU se predstavlja najboljših 20 evropskih projektov za letošnje leto, med njimi tudi projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike.
Barvni logotip projekta "EU projekt, moj projekt"

Logotip projekta "EU projekt, moj projekt" | Avtor: "EU projekt, moj projekt"

Projekta, podprta s sredstvi skupne kmetijske politike, sta Lesarius in Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Slednji se je uvrstil tudi v ožji izbor projektov na evropskem natečaju dobrih praks ARIA 2023 (angleško Agriculture & Rural Inspiration Awards 2023).

Z vsako spodbudo podjetjem ali kmetovalcem, vsakim ustvarjenim delovnim mestom, vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture in z vsako možnostjo boljše zdravstvene oskrbe se ustvarjajo priložnosti za nadaljnji uspešen razvoj države.

Dobre zgodbe, financirane z evropskimi sredstvi, se lahko ponosno predstavljajo, saj prispevajo k našemu skupnemu napredku na različnih področjih, kot so evropske kohezijske politike, sodelovanja Interreg, notranje zadeve, skupna kmetijska politika ter ribištvo, pomorstvo in akvakultura.

Spoznajte letošnjih 20 finalistov in glasujte za svojega favorita. Glasovanje je odprto do 8. maja 2024, zmagovalec pa bo razglašen na dan Evrope, 9. maja letos.