Skoči do osrednje vsebine

Kar 97 junakom smo podelili medalje policije za požrtvovalnost in hrabrost

Na Policijski akademiji v Tacnu je potekala slovesnost, na kateri smo se zahvalili pogumnim, predanim in prizadevnim pripadnikom modre uniforme in občanom, zaslužnim za številna rešena življenja.

Kar 97 pogumnih in dobrosrčnih posameznikov je tako prejelo medalje policije za svoja požrtvovalna in hrabra dejanja, ki so nam vsem lahko v zgled in na katera smo neizmerno ponosni. Pri tem je bilo podeljenih 89 medalj za požrtvovalnost in osem medalj za hrabrost.

Medalje sta prejemnikom podelila minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić. Oba sta posameznikom, ki so pogumno in brez pomisleka pomagali sočloveku, čestitala in se jim zahvalila.

Minister Boštjan Poklukar je dejal, da je pomagati ljudem in jim služiti poslanstvo policijskega poklica. Pogum, srčnost in požrtvovalnost pa so lastnosti vsakega policista in policistke. "Pomoč sočloveku je vsem nam popolnoma samoumevna. A ko se v resnici soočate z reševanjem življenja sočloveku, ste mnogokrat tudi sami izpostavljeni nevarnostim in izzivom, na katere takrat niti ne pomislite. Vodi vas notranji nagon pomagati človeku in podzavestni avtomatizem lastne usposobljenosti. Delate tisto, kar je prav in v tistem trenutku nujno potrebno. Brez pomisleka in brez besed. Ker vam je mar za sočloveka." Ob tem je še izpostavil, da policistke in policisti pri svojem delu potrebujejo odlične pogoje za delo, vrhunsko usposobljenost ter moderno policijsko opremo.

Na spletni strani policije je objavljeno celotno sporočilo za javnost.