Skoči do osrednje vsebine

Slovenija in Armenija podpisali memorandum o sodelovanju

Minister Klemen Boštjančič je na delovnem obisku gostil ministra za finance Republike Armenije Vaheja Hovhannisyana. Ministra sta na srečanju podpisala tudi memorandum o medsebojnem tehničnem sodelovanju.
Slovenski in armenski finančni minister stojita pred zastavami, se rokujeta, v drugi roki pa držita podpisan memorandum o sodelovanju.

Slovenski finančni minister Klemen Boštjančič je z armenskim kolegom Vahejom Hovhannisyanom podpisal memorandum o sodelovanju. | Avtor: Ministrstvo za finance

1 / 2

Na delovnem srečanju sta se ministra zavzela za krepitev sodelovanja med državama, zlasti na področju proračunskih in davčnih zadev ter finančnih storitev. V okviru teh področij sta se na ravni finančnih ministrstev zavezala krepitvi in poenostavitvi izmenjave tehničnih in strokovnih znanj ter izkušenj, kot tudi izmenjavi informacij o praksah pri oblikovanju politik, postopkih odločanja, pripravi zakonodaje in izvajanju reform.

Podpis Memoranduma o sodelovanju med Ministrstvom za finance Republike Armenije in Ministrstvom za finance Republike Slovenije določa potencialna področja sodelovanja med ministrstvoma. Obe strani bosta v skladu z zavezami memoranduma širili in poenostavljali izmenjavo znanj, izkušenj in tehničnega oziroma strokovnega znanja med predstavniki obeh institucij. Prav tako bosta izmenjevali informacije o praksah pri oblikovanju politik, postopkih odločanja, pripravi zakonodaje in izvajanju reform. Sodelovanje bo potekalo v obliki izmenjave obiskov strokovnjakov in svetovalcev, programov usposabljanja ali študijskih obiskov, udeležbe na seminarjih, delavnicah in konferencah v eni državi, izmenjave dokumentacije in informacij ter podobno.

V okviru obiska je armenska delegacija obiskala tudi Center za razvoj financ (CEF) v Ljubljani, kjer so z vodstvom organizacije govorili tudi o možnostih nadaljnjega sodelovanja v okviru spodbujanja finančnega razvoja, ki ga CEF, kot center znanja na področju upravljanja javnih financ in centralnega bančništva z izgradnjo kapacitet finančnih institucij in njihovih uslužbencev, spodbuja v jugovzhodni Evropi.