Skoči do osrednje vsebine

Nadaljevanje pogovorov o predlogu Uredbe o načinu uporabe zvočnih naprav na shodih in prireditvah

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo nadaljuje pogovore o predlogu Uredbe o načinu uporabe zvočnih naprav na shodih in prireditvah, postopek obravnave predloga pa ustavlja.

Javna obravnava, ki je šele prvi korak v postopku sprejemanja predpisov, je namenjena izmenjavi mnenj in predlogov, ki jih različni deležniki lahko podajo pripravljavcu predpisa. Enako je bilo v primeru predloga Uredbe o načinu uporabe zvočnih naprav na shodih in prireditvah.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v času javne obravnave ni prejelo veliko predlogov glede omenjene uredbe. Se je pa po zaključku javne obravnave pokazalo, da vseeno obstajajo nekateri drugi pomisleki in različni pogledi glede predlagane vsebine in glede samega razumevanja uredbe. Ravno zaradi tega razloga je ministrstvo še pred zaključkom javne obravnave že začelo pogovore in usklajevanja s ključnimi deležniki, začenši z združenji občin, ki jih ta problematika najbolj zadeva.

Ministrstvo je po dodatni proučitvi predloga uredbe ustavilo postopek obravnave in ga umaknilo. Ker pri deležnikih obstajajo potrebe in želje po nadaljevanju pogovorov in ureditvi tega področja, bomo pogovore nadaljevali, oblikovali nov predlog in ga šele nato uvrstili v javno obravnavo.