Skoči do osrednje vsebine

Priprava regionalnih prostorskih planov

Pod vodstvom državnega sekretarja mag. Mirana Gajška je potekal četrti sestanek s pripravljavci prve generacije regionalnih prostorskih planov. Delovnega srečanja so se udeležili predstavniki regionalnih razvojnih agencij vseh 12 razvojnih regij, v razpravi pa so bile izpostavljene bistvene dileme glede sodelovanja z resorji, usklajevanja vsebin, sofinanciranja države in terminskega načrta.
udeleženci sedijo za omizjem

Sestanek državnega sekretarja mag. Mirana Gajška in sodelavcev s pripravljavci prve generacije regionalnih prostorskih planov | Avtor: Ministrstvo za naravne vire in prostor

1 / 3

Ker je priprava regionalnih prostorskih planov (RPP) vsebinsko, organizacijsko in postopkovno zahtevna naloga, je državni sekretar skupaj s strokovnimi službami ministrstva predstavnikom regionalnih razvojnih agencij predstavil nadaljnje aktivnosti ministrstva za prvo generacijo RPP v državi.

Z uveljavitvijo novele Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3A) so bili podani pogoji za podelitev javnega pooblastila pripravljavcem regionalnih prostorskih planov. Pripravljavci so lahko regionalne razvojne agencije, ki delujejo in imajo sedež v posamezni razvojni regiji, saj dobro poznajo prostor ter gospodarsko, družbeno in okoljsko situacijo razvojne regije.