Skoči do osrednje vsebine

Javna obravnava predloga Uredbe o izvajanju podpore za projekte Evropskega partnerstva za inovacije

V javni razpravi je predlog Uredbe o izvajanju intervencije podpora za projekte Evropskega partnerstva za inovacije (EIP) iz Strateškega načrta skupne kmetijske politike (SN SKP) 2023-2027. Uredba je namenjena podpori za izvajanje projektov EIP na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti iz 77. člena Uredbe (EU) 2021/2115.

Namen intervencije IRP31 Podpora za projekte EIP je spodbuditi tehnološki razvoj in uvedbo novih rešitev za reševanje konkretnih problemov in ciljev na področju kmetijstva, gozdarstva in podeželja.

Cilj intervencije je razvoj novih oziroma izboljšanih proizvodov, praks, procesov, tehnologij, konceptov ali pristopov s poudarkom na potrebah kmetijskih gospodarstev, lastnikov gozdov ali živilske industrije, spodbujanja hitrejšega in širšega prenosa inovativnih rešitev v prakso, vključno z izmenjavo znanja med kmetijskimi gospodarstvi ter razširjanja rezultatov projekta.

Uredba bo odobrenim operativnim skupinam EIP omogočila prejem podpore za izvajanje projektov EIP.

Zainteresirani lahko pripombe in predloge na predlog Uredbe o izvajanju intervencije podpora za projekte Evropskega inovativnega partnerstva (EIP) dajo do vključno 5. aprila 2024 na e-naslov gp.mkgp@gov.si.