Skoči do osrednje vsebine

Izšla je peta številka Diplomatskega zvezka

V tokratni številki izpostavljamo 20 let članstva Republike Slovenije v zvezi Nato in objavljamo intervju z enim izmed najbolj prepoznavnih obrazov Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Andrejem Šterom, ki se ob aktualnem vodenju Klicnega centra 114 za pomoč prebivalcem po lanskoletnih poplavah počasi pripravlja na upokojitev.

Med aktualnimi vsebinami pete številke Diplomatskega zvezka najdete še prispevek o navdihujočem srečanju s predstavnicami lokalnih judovskih in palestinskih skupnosti, ki so svoj boj za mir, toleranco in spoštljivo medsebojno komunikacijo poimenovale za "klic mater", saj poseben poudarek dajejo vzgoji otrok na podlagi teh vrednot. Na povabilo zunanjega ministrstva in v organizaciji Blejskega strateškega foruma so se v Ljubljani mudile na mednarodni dan žensk, 8. marca.

Med aktualnimi aktivnostmi je tudi predsedovanje Slovenije EU Strategiji za alpsko regijo.

Rubrika Razmišljamo tokrat ponuja zanimiv vpogled v preplet diplomacije in literature, Blejski strateški forum predstavlja sodelovanje na letošnji mednarodni konferenci Raisina Dialogue v Indiji.

S pogledom v preteklost ponujamo informacijo o uspešnem diplomatu in egiptologu Antonu Lavrinu, prispevek našega veleposlaništva v Tirani se posveča življenju in delovanju skladatelja in dirigenta Bojana Adamiča v Albaniji.

Naslednja številka bo izšla maja 2024.

Na publikacijo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve se lahko naročite na pr.mzz@gov.si.