Skoči do osrednje vsebine

Na voljo spodbude za projekte na področju mikroelektronike in komunikacijskih tehnologij

Ministrstvo je v uradnem listu objavilo javni razpis Spodbude za projekte, vključene v projekt skupnega evropskega interesa za mikroelektroniko in komunikacijske tehnologije (angleško Important Project of Common European Interest in microelectronics and communication technologies - IPCEI ME/CT).

Namen javnega razpisa je spodbujanje podjetij, vključenih v projekt skupnega evropskega interesa za mikroelektroniko in komunikacijske tehnologije, k izvedbi raziskovalno-razvojnih dejavnosti, vključno s prvo industrijsko uporabo pilotnih rešitev v okviru raziskovalno razvojnih projektov na področju mikroelektronike, polprevodnikov, mikročipov in komunikacijske tehnologije. Pri IPCEI gre za čezmejne, večdržavne projekte, v katerih sodelujejo velika, srednje velika in mala podjetja, ki se skozi projekte povezujejo s partnerskimi podjetji iz Evropske unije. Razpis je torej namenjen podjetjem, ki so se predhodno že umestila v skupni evropski projekt IPCEI ME/CT.  

Preko javnega razpisa bomo podjetjem namenili do 1,5 milijona evrov, s katerimi bodo lahko sofinancirani stroški osebja, ki bo delalo na projekta, stroški zunanjih izvajalcev, stroški investicij v neopredmetena sredstva, amortizacija opredmetenih sredstev/opreme in posredni stroški projekta.

Rok za oddajo vlog je 15. maja 2024.

Dodatne informacije o javnem razpisu so na voljo v dokumentaciji javnega razpisa.