Skoči do osrednje vsebine

Poklukar in Katič sta potrdila dobro sodelovanje med ministrstvoma

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je sestal z ministrico za pravosodje Andrejo Katič. Ministra sta se strinjala, da je sodelovanje med ministrstvoma dobro.

Na sestanku, ki je sledil napovedi pravosodne ministrice, da se bo prve dni po prevzemu vodenja pravosodnega ministrstva sestala z notranjim ministrom Poklukarjem, sta ministra govorila o sodelovanju med organi v sestavi ministrstev, zlasti Policijo in Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij. Pravosodna ministrica je ob tem izpostavila problematiko prenapolnjenosti zaporov.

Glede priprave zakonodaje sta ministra predlagala, da se iskanje rešitev usklajuje in nadaljuje na ravni državnih sekretarjev oziroma strokovnjakov z obeh ministrstev. V pripravi je predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, ki ga pripravlja Ministrstvo za pravosodje. V luči nedavnih dogodkov na nogometni tekmi februarja letos v Murski Soboti je Ministrstvo za notranje zadeve že predlagalo spremembo Kazenskega zakonika in začelo s pripravo spremembe Zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Miza v sejni sobi, za katero sedijo predstavniki notranjega in pravosodnega ministrstva

Srečanje ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja z ministrico za pravosodje Andrejo Katič | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 5