Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje in predsednik vlade na obisku v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in predsednik vlade dr. Robert Golob sta se sestala z vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor in se seznanila s potekom dela v času stavke.
Ministrica se pogovarja z  v. d. direktorjem UKC Maribor Vojkom Flisom in strokovno direktorico UKC Maribor Natašo Marčun Varda

Ministrica za zdravje v pogovoru z v. d. direktorja UKC Maribor Vojkom Flisom in strokovno direktorico UKC Maribor Natašo Marčun Varda | Avtor: UKC Maribor

1 / 3

Namen obiska je bil seznanitev z izvajanjem ukrepov v času stavke, ki jih je sprejela vlada z namenom zaščite javnega zdravstvenega sistema. Z ukrepi in reorganizacijo dela sta vladno delegacijo seznanila vršilcem dolžnosti direktorja UKC Maribor Vojko Flis in strokovna direktorica UKC Maribor Nataša Marčun Varda.

»Danes smo obiskali UKC Maribor, da pogledamo še od blizu, kakšna je situacija v času stavke. Pogovarjali smo se z direktorjem dr. Flisom, ki nam je pojasnil, da delo poteka zaenkrat dobro, da so delo lahko organizirali na podlagi vseh možnosti, ki so na razpolago, se pravi v izmenah, v pripravljenosti, tako da neprekinjeno zdravstveno varstvo in nujna medicinska pomoč potekata normalno,« je  dejala ministrica za zdravje.

Ministrica za zdravje in predsednik vlade sta si ogledala organizacijo dela na oddelku za kardiokirurgijo, radiološkem oddelku in v urgentnem centru. Na oddelkih sta se srečala in na kratko pogovorila z zdravstvenim osebjem o strokovnem delu in izzivih.

Premier se je zahvalil celotnemu osebju UKC Maribor, ki enako predano dela in skrbi za paciente tudi v času stavke. »Moram reči, da sem bil s tem, kar sem videl, zelo zadovoljen. In videl sem tudi zadovoljne paciente. To je tisto, kar največ šteje," je dejal premier.

Delovni obisk ministrice za zdravje in premierja je vključeval tudi sestanek s poslovodstvom, na katerem so se pogovarjali o delu v UKC Maribor, njenem razvoju in prihodnjih zmogljivostih.