Skoči do osrednje vsebine

Operativno in optimistično o tretji razvojni osi

Na Ministrstvu za infrastrukturo je bil sestanek na temo projekta 3. razvojna os - odsek Slovenj Gradec - Dravograd in odsek Otiški Vrh – Prevalje.
Ministrica Bratušek,  minister Novak, predsednik uprave družbe Dars David Skornšek ter župan občine Prevalje Matic Tasič

Izjava po sestanku o tretji razvojni osi | Avtor: Ministrstvo za infrastrukturo

Na sestanku so poleg ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek ter Jožeta Novaka, ministra za naravne vire in prostor, sodelovali še David Skornšek, predsednik uprave Dars, ki je investitor projekta tretja razvojna os in župani občin Prevalje dr. Matic Tasič, Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, Dravograd Anton Preksavec ter Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Kot je po sestanku povedala ministrica Bratušek, so poplave nekoliko zaustavile dinamiko aktivnosti na severnem delu tretje razvojne osi, a za naprej so cilji optimistični, saj se kaže, da usklajevanje vseh deležnikov v tem projektu poteka vse bolje. Po njenih besedah so se dogovorili za nekatere konkretne zadeve in roke, predvsem pa, kako bodo zadeve pospešili.

Minister Jože Novak je ocenil, da je sodelovanje obeh ministrstev in vseh drugih plodno. Kot je dejal, nismo več ovira drug drugemu, ampak iščemo sinergijo in skupne rešitve.

Predsednik uprave družbe Dars David Skornšek je dejal, da se posamična gradbena dovoljenja pospešeno pridobivajo in da so za to, da bi že potekajoča gradnja potekala v zastavljenih rokih, tudi posamezne sklope razdelili na več delov. 

Župan Občine Prevalje Matic Tasič je v izjavi po sestanku izrazil nezadovoljstvo, ker so zamudili prvotno zastavljene roke za lansko sprejetje dveh državnih prostorskih načrtov, hkrati pa je izrazil zadovoljstvo zaradi operativnosti današnjega sestanka in načina, kako je zastavljeno nadaljnje delo.

Župan Tasič pričakuje, da bodo pospešili postopke, da bo letos sprejet vsaj prostorski načrt od Slovenj Gradca do Dravograda, morda pa naprej do Holmca, saj je to po njegovih besedah pomembno, da se lahko tudi ostali postopki nadaljujejo.