Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Germšek na otvoritvi Gregorjevega sejma

Državni sekretar dr. Blaž Germšek se je udeležil odprtja 28. Gregorjevega sejma, ki ga organizira Kmetijska zadruga Trebnje-Krka. Sejem, ki bo trajal od 8. do 10. marca, poteka pod sloganom "Tuje dobro, domače najboljše." V okviru obiska na Dolenjskem je obiskal tudi kmetijsko podjetje Skupina Posavje in Vinogradništvo Martinčič.

Državni sekretar dr. Blaž Germšek je v svojem nagovoru ob otvoritvi 28. Gregorjevega sejma izpostavil, da je organizator z izbiro slogana sejma »Tuje dobro, domače najboljše« zavestno stopil na pot, ki odraža težnjo po sodelovanju in povezovanju. »Povezovanje lokalnih kmetijskih gospodarstev v različne oblike proizvodnega in tržnega organiziranja ter vzpostavitev in razvoj kratkih oskrbnih verig, lokalnih trgov in agro-živilskih verig, je eden od pomembnih dejavnikov dviga konkurenčnosti kmetijstva in živilstva.« Ker otvoritev Gregorjevega sejma poteka na mednarodni dan žena je državni sekretar Germšek izrekel posebne čestitke in zahvalo vsem kmečkim ženam in ženskam, ki delujejo na podeželju.

Na Gregorjevem sejmu se predstavlja več kot 160 domačih in tujih razstavljavcev s področja kmetijstva, vrtičkarstva, vinogradništva in kletarstva, živilsko predelovalne industrije, sadjarstva in zelenjavarstva ter blaga široke potrošnje. Gre za družabni dogodek, namenjen obiskovalcem vseh generacij, obogaten s pestrimi spremljevalnimi programi. V preteklih letih je sejem privabil več kot 25.000 obiskovalcev, in tudi letos organizatorji pričakujejo podobno številko. Letos se sejem prvič odvija v Šentjerneju, kraju z bogato sejemsko tradicijo.

Državni sekretar dr. Blaž Germšek je v okviru terenskega obiska dopoldan obiskal podjetje Skupina Posavje v Leskovcu pri Krškem. Gre za primer dobre prakse sodelovanja in povezovanja z lokalnimi pridelovalci in ponudniki. Svoj obisk je zaključil z obiskom Vinogradništva Martinčič.