Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk predstavnikov Bosne in Hercegovine o sistemu za izvajanje ocene učinkov predpisov

Na Ministrstvu za javno upravo v teh dneh gostimo delegacijo Bosne in Hercegovine (BiH). Delovni obisk poteka ob podpori Regionalne šole za javno upravo (ReSPA), ki spodbuja razvoj javne uprave na Zahodnem Balkanu.
Skupinska fotografija udeležencev srečanja.

Predstavniki Ministrstva za javno upravo so tujim strokovnjakom omogočili vpogled v upravljanje procesa oblikovanja politik s poudarkom na uveljavljenem modelu ocene učinkov predpisov | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Poleg predstavnikov ReSPA so na obisku predstavniki Generalnega sekretariata BiH, njihove Službe za zakonodajo, Ministrstva za pravosodje ter Ministrstva za ekonomijo in podjetništvo Republike Srbske.

Prvi dan srečanja so se predstavniki Direktorata za kakovost, Ministrstva za javno upravo z gosti BiH pogovarjali o različnih vidikih ocene učinkov predpisov kot sestavnega dela zakonodajnega procesa oziroma oblikovanja politik. Z odprto razpravo, izmenjavo izkušenj in vpogledom v primere dobre prakse so predstavniki Ministrstva za javno upravo tujim strokovnjakom omogočili vpogled v upravljanje procesa oblikovanja politik s poudarkom na uveljavljenem modelu ocene učinkov predpisov kot orodju za vzpostavitev sistema dobrega upravljanja.

Študijski obisk se je drugi dan srečanja nadaljeval z izmenjavo izkušenj in dobrih praks med delegacijo BiH in slovenskimi predstavniki Ministrstva za naravne vire in prostor, Ministrstva za kulturo in Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo.

Obisk predstavlja priložnost za krepitev vezi in izgradnjo trdnega temelja za prihodnje sodelovanje.