Skoči do osrednje vsebine

Sonja Lokar je prejemnica nagrade Rože mogota za življenjsko delo na področju enakih možnosti

Minister Luka Mesec se je udeležil slavnostne podelitve priznanja Zveze Svobodnih sindikatov Slovenije Roža mogota, s katerim vsako leto obeležujejo 8. marec, mednarodni dan žensk. Dogodek je potekal v Domu sindikatov, kjer je minister prisotne nagovoril z uvodnimi besedami.

Osrednji del prireditve je predstavljala podelitev priznanja Rože mogota, ki jo je letos prejela Sonja Lokar, predsednica Ženskega Lobija Slovenije. Izbrana je bila za svoje življenjsko delo na področju uveljavljanja enakih možnosti med spoloma, s poudarkom na spodbujanju vključevanja žensk v odločanje, sistemskih spremembah, izobraževanju ter opolnomočenju žensk. Prav tako je bila poudarjena njena vloga pri povezovanju s sindikati za spodbujanje enakosti spolov v delovnem okolju in družbi.

Neomajno se zavzema za enakopravnost, je ena najvidnejših in najvplivnejših aktivistk za človekove pravice v Sloveniji, je že desetletja aktivna pri boju proti nasilju, diskriminaciji, neenakosti in krivicam vseh vrst, ki predstavlja navdih za mnoge. Njeno delovanje ni le boj za pravice žensk, temveč tudi v njenem vztrajnem prizadevanju za ohranitev močne socialne države in podpornih institucij.

Na sliki nagrajenka Sonja Lokar skupaj s predsednico Zveze svobodnih sindikatov Lidijo Jerkič in ministrom Lukom Mescem

Predsednica Zveze svobodnih sindikatov Lidija Jerkič, nagrajenka Sonja Lokar, minister Luka Mesec | Avtor: Matej Zupanc