Skoči do osrednje vsebine

Objavljeno javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu »Usposabljam.se 2024 - 2025« (javno povabilo), katerega namen je izvedba usposabljanj na delovnem mestu za brezposelne osebe.

Usposabljanje po javnem povabilu pomeni vključitev brezposelne osebe v delovni proces delodajalca, kjer oseba na delovnem mestu pod strokovnim vodstvom mentorja opravlja naloge, z namenom pridobiti znanja, veščine, kompetence, spretnosti in delovne izkušnje. Delodajalci kandidate lahko preizkusijo in usposobijo za konkretno delo.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo tudi druge pogoje v javnem povabilu. V usposabljanje na delovnem mestu se lahko vključijo brezposelni, prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb na ZRSZ. Specifične ciljne skupine so natančneje določene v javnem povabilu.

Cilj je omogočiti usposabljanje okvirno 2534 brezposelnim osebam v programu Usposabljanje na delovnem mestu UDM+ in okvirno 1150 brezposelnim osebam v programu Usposabljamo lokalno. Javno povabilo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus (ESS+).