Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije

Minister za javno upravo mag. Franc Props se je danes sestal s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Po kratkem pregledu dosedanjega sodelovanja so se prisotni zavzeli za nadaljnjo krepitev vezi s ciljem izboljšanja institucionalnih pogojev, še posebej na področju kakovosti predpisov.

Minister Props je poudaril, da je kakovostna zakonodaja eden od pomembnih ciljev ministrstva in vlade. »Prizadevamo si za pregledne in učinkovite predpise, ki so usklajeni z interesi gospodarstva in družbe, z jasno določenimi cilji in vnaprej predvidenimi učinki. Zato smo odprti za dialog in sodelovanje z vsemi deležniki, ki lahko prispevajo k temu namenu,« je dejal minister. S sogovorniki so se dotaknili tudi sodelovanja med ministrstvom in zbornico na področju odprave administrativnih ovir.

Sestanek med ministrstvom za javno upravo in GZS je del rednega dialoga in sodelovanja med obema institucijama na področju boljše zakonodaje in vključevanja strokovne javnosti v pripravo zakonodaje.

Ministrstvo za javno upravo spodbuja sodelovanje zainteresirane javnosti pri izboljšanju zakonodajnega in poslovnega okolja. Na spletnem mestu Stop birokraciji lahko gospodarska združenja, podjetja in državljani dajajo svoje pobude in komentarje za odpravo upravnih ovir in izboljšanje predpisov. Prav tako lahko spremljajo in sodelujejo pri pripravi predpisov prek portala E-demokracija.