Skoči do osrednje vsebine

Na prvi Pravni kliniki o javnih naročilih sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (PF UL), kjer so v začetku marca uspešno otvorili 1. Pravno kliniko o javnih naročili, koncesijah in javno-zasebnih partnerstvih, so sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo (MJU).
Predavatelj stoji pred katedrom in predava študentom, v ozadju prezentacija

Sašo Matas, generalni direktor Direktorata za javno naročanje, MJU je udeležencem predstavil sistem javnega naročanja | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Uvodno predavanje omenjene Pravne klinike, ki je pričela delovati v študijskem letu 2023-2024, sta izvedla Sašo Matas, generalni direktor Direktorata za javno naročanje, MJU, in mag. Urška Skok Klima, vodja Sektorja za sistem javnega naročanja na Direktoratu za javno naročanje, MJU. Udeležencem klinike sta predstavila sistem javnega naročanja (pravni okvir in izzive, s katerimi se praksa sooča) ter s tem otvorila teoretični del klinike.

V mesecu marcu 2024 bo fakulteta izvedla še 12 predavanj kar 11 različnih partnerskih organizacij iz javnega in zasebnega sektorja.

Na Ministrstvu za javno upravo pozdravljamo krepitev tovrstnega sodelovanja, saj to prispeva k nadgradnji znanja študentov na področju javnega naročanja, izmenjavi izkušenj in dobrih praks.