Skoči do osrednje vsebine

Znani rezultati javnega razpisa usposabljanja mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo rezultate javnega razpisa Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2023-2026.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je 22. decembra 2023 objavilo javni razpis Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2023-2026.

Namen javnega razpisa je prispevati k izboljšanju odzivnosti sistema izobraževanja in usposabljanja na potrebe trga dela z izboljšanjem kompetenc mentorjev v podjetjih ter posledično krepitvi sodelovanja med izobraževalnim sistemom in trgom dela.

Na javni razpis sta prispeli dve vlogi.

Komisijo za izvedbo javnega razpisa so sestavljali predsednica komisije Barbara Kuk Žgajnar, namestnica predsednice komisije Tina Horvat in člana komisije Alenka Ražman ter Boris Klančnik. Komisija je preverila izpolnjevanje pogojev ter ocenila vlogi, ki sta izpolnjevali vse razpisne pogoje, in sicer na podlagi meril, navedenih v besedilu javnega razpisa in razpisni dokumentaciji.

Izbrani sta bili vlogi prijaviteljev Biotehniški izobraževalni center Ljubljana za projekt Usposabljanje mentorjev 2023-2026 in Šolski center Kranj za projekt Usposabljanje mentorjev 2023-2026.

Za sofinanciranje navedenih dveh projektov se odobrijo sredstva v višini do 1.444.000 evrov, za vsak projekt 722.000 evrov.

Podrobnosti razpisa so dostopne na spodnji povezavi.