Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za nacionalno platformo – Center za kreativnost

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Nacionalna platforma – Center za kreativnost«.
Evropska sredstva za nacionalno platformo – Center za kreativnost

Evropska sredstva za nacionalno platformo – Center za kreativnost | Avtor: Freepik

Muzej za arhitekturo in oblikovanje bo v okviru projekta, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, vzpostavil Center za kreativnost kot interdisciplinarno platformo za podporo kulturnemu in kreativnemu sektorju. Nacionalna platforma bo namenjena zagotavljanju podpornega okolja in izvajanju ukrepov za razvoj ter opolnomočenje potencialov družbene in ekonomske vrednosti kulturno-kreativnega sektorja. Projekt bo tako zagotavljal javne kulturne dobrine na področju omenjenega sektorja.

Projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge »Inovacijska družba znanja« ter zasleduje specifični cilj »Krepitev trajnostne rasti in konkurenčnosti MSP (Mikro-, majhna in srednje velika podjetja) ter ustvarjanje delovnih mest v MSP, med drugim s produktivnimi naložbami (ESRR).«

Za projekt v vrednosti 5.587.500,00 evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prispeval dobrega 3,6 milijona evra, natančneje 3.657.517,50 evra.