Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Šefic: "Verjamem, da bodo vsi opravili svoje delo v zastavljenem roku."

Državni sekretar in vodja Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih, Boštjan Šefic, je danes v Šmartnem ob Paki s sodelavci in strokovnjaki Državne tehnične pisarne nadaljeval pogovore z lastniki 31 objektov predvidenih za morebitno odstranitev.

Šefic je pogovore z lastniki ocenil za koristne in povedal, da se večina lastnikov strinja s preselitvijo. "Naš namen je v konstruktivnem dialogu poiskati optimalne rešitve. Ena skupina ljudi si želi nov objekt na ključ, drugi pa si želijo odškodnine in bi potem sami poskrbeli za novogradnjo ali si kupili stanovanje," je dejal državni sekretar.

Ocenil je, da si občani želijo pospešitve postopkov, kar je tudi želja vladne službe: "Vse deležnike v tem procesu spodbujamo, da se držijo postavljenih rokov za to, da lahko sledimo osnovni časovnici, ki smo jo predstavili. Ta je zelo pomembna, ker je predpogoj za nadaljnji korak, to pa je realizacija nadomestitvenih objektov oziroma izplačilo odškodnin. Verjamem, da bodo vsi opravili svoje delo v zastavljenem roku."

Z obiskom občine Šmartno ob Paki državni sekretar Šefic zaključuje serijo obiskov in individualnih razgovorov po poplavnih območjih po Sloveniji.