Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za sofinanciranje izvajanja izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc

Namen javnega razpisa je krepitev zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepitev zaupanja v digitalne tehnologije, razumevanje digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.

Programi, ki bodo sofinancirani z javnim razpisom, se izvajajo v obliki neformalnih izobraževanj za odrasle prebivalce Republike Slovenije, ki so na dan prijave stari 30 let in več; programi pa so namenjeni pridobivanju in dvigu osnovnih digitalnih kompetenc ter dvigu naprednih digitalnih kompetenc. Izvajanje programov vključuje tudi svetovanje v procesu izobraževanja.

Ministrstvo bo za potencialne prijavitelje organiziralo informativna dneva, ki bosta potekala 5. marca 2024 ob 10. uri, ter 14. marca ob 10. uri preko Microsoft Teams, kjer bo javni razpis podrobneje predstavljen.

Na informativni dan 5. 3. 2024 ob 10. uri se lahko zainteresirani prijavijo preko kontaktnega obrazca.

Na informativni dan 14. 3. 2024 ob 10. uri se lahko zainteresirani prijavijo preko kontaktnega obrazca.

Rok za prijavo je 25. marec 2024 do 12. ure

Več informacij o javnem razpisu za sofinanciranje izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc za leti 2024 in 2025 lahko pridobite na spletni strani razpisa.