Skoči do osrednje vsebine

Krepitev sodelovanja med Slovenijo in Albanijo na področju javne uprave

Minister za javno upravo mag. Franc Props je včeraj 19. februarja 2024 sprejel albansko državno ministrico za podjetništvo Delino Ibrahimaj, danes 20. februarja 2024 pa se je srečal še z albansko državno ministrico za javno upravo in boj proti korupciji Adeo Pirdeni. Namen srečanj je bil vzajemna izmenjava znanj in izkušenj na področjih javne uprave in nadzornih mehanizmov.

Osrednja tema včerajšnjega srečanja z ministrsko ekipo Deline Ibrahimaj je bila organizacija in delovanje Inšpekcijskega sveta, kot tudi predstavitev delovnih področij posameznih inšpektoratov v Republiki Sloveniji. Današnje srečanje z Adeo Pirdeni, ministrico novoustanovljenega ministrstva za javno upravo in boj proti korupciji v Republiki Albaniji, pa je bilo namenjeno delitvi dobrih praks Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije in predstavitvi njegovih notranjih organizacijskih enot, njihovih aktivnosti, projektov in dosežkov, ki so prispevali k razvoju modernega javnega sektorja, s ciljem uporabnikom nuditi kakovostne, učinkovite in dostopne javne storitve.

»Naša zavezanost mednarodnemu sodelovanju je ključnega pomena in prepričan sem, da bomo v pogovorih prepoznali skupne cilje in oblikovali ukrepe za njihovo doseganje,« je na srečanjih zbrane nagovoril minister mag. Props in izrazil podporo Albaniji v procesu njenega vključevanja v Evropsko unijo.

Srečanja so predstavljala pomemben korak k utrditvi temeljev za nadaljnje sodelovanje med obema državama z namenom izboljšanja vseh vidikov javne uprave obeh držav.