Skoči do osrednje vsebine

Nova celostna grafična podoba za mladinsko delo

Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela, ki deluje v sklopu bonskega procesa in spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je podala pobudo za pripravo nove celostne grafične pobode mladinskega sektorja v Sloveniji, ki bo pripomogla pri prepoznavnosti mladinskega dela.

Nova grafična podoba za promoviranje mladinskega dela

Nova celostna grafična podoba za mladinsko delo

Avtor celostne grafične podobe za promocijo mladinskega sektorja v Sloveniji je študent Fakultete za dizajn Daniel Lenarčič, ki je bil z ustvarjeno podobo izbran na javnem natečaju. Gre za prvo celostno grafično podobo mladinskega dela v Sloveniji.

Logotip je avtor zasnoval na osnovi sodelovanja: za vsako skupno delo je potreben poziv ter vodenje, kar je prikazal z rdečo figuro, ki vodi drugi dve. Rdeča figura, ki kaže v smeri pozitivne diagonale predstavlja priložnosti, ki nastanejo ob sodelovanju, razmišljujoča modra figura pa tiste, ki mogoče dvomijo vase. Slogan je zasnoval na osnovi znaka – s poudarkom na skupnosti in priložnostih, ki se pojavijo ob sodelovanju.

Vse organizacije mladinskega sektorja vabimo, da aktivno uporabijo novo celostno grafično podobo za promocijo mladinskega dela v Sloveniji. Verjamemo, da bo dosledna uporaba logotipa in slogana pomembno prispevala k večji prepoznavnosti in priznavanju mladinskega sektorja in mladinskega dela ter bo poudarila pomembnost sodelovanja ter ustvarjanja priložnosti za vse mlade. Skupaj lahko ustvarimo močno identiteto, ki bo krepila našo skupnost in dvignila zavedanje o pomenu mladinskega dela v družbi. 

Logotipe za splet, tisk in aplikacijo na predmete najdete na spletni strani.