Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra Franca Propsa z veleposlanikom Albanije Oljanom Kanushijem

Minister za javno upravo mag. Franc Props je danes v prostorih ministrstva sprejel novega veleposlanika Republike Albanije v Republiki Sloveniji, njegovo ekscelenco Oljana Kanushija.

V ospredju današnjega spoznavnega srečanja je bila izmenjava izkušenj in praks, še posebej v luči nedavne vzpostavitve novega Ministrstva za javno upravo in boj proti korupciji v Republiki Albaniji. Predstavljeno je bilo delovanje Ministrstva za javno upravo in celotne javne uprave v Republiki Sloveniji ter sistem inšpekcij, s posebnim poudarkom na delovanju Inšpekcijskega sveta.

Razprava je ponudila priložnost za primerjavo pristopov k upravljanju in nadzoru, ki so ključni za učinkovito in transparentno javno upravo v obeh državah.

»Vpeljava novosti je lažja, če se lahko opremo na uveljavljene uspešne prakse drugih držav,« je izpostavil minister Props, ki je izrazil zadovoljstvo nad produktivnim dialogom z veleposlanikom Kanushijem ter poudaril pomen srečanja za krepitev bilateralnih odnosov med Slovenijo in Albanijo. Obe strani sta pokazali zavezanost k nadaljevanju in širitvi sodelovanja na različnih področjih javne uprave.

Srečanje je tlakovalo pot delovnima obiskoma albanskih ministric v Sloveniji v prihodnjem tednu. Ministrica za podjetništvo bo Slovenijo z namenom razprave o sistemu inšpekcij v javnem sektorju obiskala 19. februarja, dan kasneje pa se bo pri nas mudila še ministrica za javno upravo in boj proti korupciji.