Skoči do osrednje vsebine

Vlada za direktorico Zavoda za zaposlovanje imenovala Greto Metko Barbo Škerbinc

Vlada je za generalno direktorico Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) imenovala Greto Metko Barbo Škerbinc. Imenovana je za mandatno dobo petih let, in sicer od 17. februarja 2024 do 16. februarja 2029, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Greta Metka Barbo Škerbinc ima 30 let delovnih izkušenj. Na ZRSZ je bila zaposlena od leta 1993, kjer je delala na področju aktivne politike zaposlovanja, analitike, izvajanja zavarovanja za brezposelne in dela tujcev. Med letoma 2022 in 2023 je bila zaposlena na Direktoratu za trg dela in zaposlovanje na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Greta Metka Barbo Škerbinc je v svoji poklicni karieri 20 let delala na različnih vodstvenih delovnih mestih, med drugim večkrat tudi kot namestnica ali pomočnica generalnega direktorja ZRSZ.

Na podlagi Zakona o urejanju trga dela generalnega direktorja ZRSZ na predlog ministra, pristojnega za delo, imenuje in razrešuje vlada. Na podlagi poročila o izvedbi javnega razpisa za imenovanje generalnega direktorja ZRSZ in predloga za imenovanje je minister ocenil, da je najprimernejša kandidatka Greta Metka Barbo Škerbinc.