Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Šefic: V pogovorih smo odprti za vsa vprašanja, ki jih skušamo razrešiti

Državni sekretar in vodja Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic je danes s sodelavci in strokovnjaki Državne tehnične pisarne v Lučah nadaljeval z individualnimi pogovori z lastniki objektov, predvidenih za morebitno odstranitev.

Namen individualnih pogovorov je lastnikom objektov podati vse razpoložljive informacije, predstaviti celoten postopek, opozoriti na potrebno pripravo lastnikov ter pridobiti podatke o njihovih razmišljanjih in izzivih.

Državni sekretar Boštjan Šefic je v izjavi za javnost dejal, da ga veseli, da so se vabilu na pogovor odzvali prav vsi lastniki objektov iz občine Luče in Solčava, kar kaže na to, da si tudi sami močno prizadevajo, da se vsi postopki čim prej končajo. “V pogovorih smo odprti za vsa vprašanja, ki ljudi zanimajo, torej individualni problemi in individualne situacije, ki jih skušamo razrešiti,” je dejal državni sekretar in dodal, da so obravnavali nekaj specifičnih primerov, med drugim lastnike kmetij, ki so jih prizadeli plazovi, lastnike nepremičnin, ki imajo ob svojih stanovanjskih objektih tudi gospodarske objekte, ter primere, kjer so izgubili lastniki vse, vključno z zemljiščem. “Teh posebnih primerov je bilo tu kar nekaj. Mislim, da smo se tudi ustrezno dogovorili za vse, kar bo potrebno v naslednjih tednih ali mesecih postoriti zato, da čim prej pridemo do ustreznih rešitev,” je poudaril državni sekretar.