Skoči do osrednje vsebine

Podpisan sporazum med Vlado in Visokošolskim sindikatom

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič ter predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije dr. Gorazd Kovačič sta podpisala Sporazum o spremembah in dopolnitvah Stavkovnega sporazuma.
Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič in predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije dr. Gorazd Kovačič med podpisom Sporazum o spremembah in dopolnitvah Stavkovnega sporazuma

Minister dr. Papič in predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije dr. Kovačič med podpisom sporazuma | Avtor: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

1 / 4

Vlada in Visokošolski sindikat Slovenije sta julija lani sklenila Stavkovni sporazum, ki je bil vezan tudi na prenovo plačnega sistema v celotnem javnem sektorju. Ker so zaradi avgustovskih poplav nastale posledice na javnofinančnem področju, je prišlo do zamika prenove plačnega sistema.

Vlada in Visokošolski sindikat sta se zato dogovorila za Sporazum o spremembah in dopolnitvah Stavkovnega sporazuma. Ta prinaša premik uvrstitve v nove plačne razrede na 1. januar 2025.

Na strani Vlade so Sporazum o spremembah in dopolnitvah Stavkovnega sporazuma podpisali minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič, minister za javno upravo mag. Franc Props in minister za finance Klemen Boštjančič. Na strani Visokošolskega sindikata Slovenije je Sporazum podpisal predsednik sindikata dr. Gorazd Kovačič.