Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv Odbora Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj

Objavljen je javni poziv za predlaganje kandidatk in kandidatov za članice in člane Odbora Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti.

V Uradnem listu Republike Slovenije številka 9/2024 in na spletni strani Javnih objav Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije je bil objavljen Javni poziv za predlaganje kandidatk in kandidatov za članice in člane Odbora Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki jih v Odbor za štiri leta imenuje Vlada Republike Slovenije. Odbor ima 14 članic in članov in predsednico. Junija 2024 se izteče mandat sedmim članicam in članom Odbora. Odbor je sestavljen tako, da so v njem zastopana vsa področja znanstvenih ved in je upoštevana spolna uravnoteženost.

V skladu z Zakonom o enakih možnostih moških in žensk javni poziv spodbuja tudi uravnoteženo zastopanost spolov v Odboru, zato še posebej vabljeni k predlaganju kandidatk.

Podrobnejše informacije o javnem pozivu in prijavna dokumentacija je na voljo v rubriki Javne objave.