Skoči do osrednje vsebine

OrKa RIC - orodje za ugotavljanje kakovosti izkazanega znanja

S programom Orodje za ugotavljanje kakovosti izkazanega znanja (OrKa RIC) učitelji in ravnatelji v varnem in zaupnem okolju dostopajo do podatkov o dosežkih učencev njihove šole na nacionalnem preverjanju znanja in jih primerjajo z dosežki učencev v Sloveniji.

Ste že slišali za orodje, s katerim lahko ugotavljate različne vidike kakovosti izkazanega znanja učencev vaše šole? S programom OrKa RIC učitelji in ravnatelji v varnem in zaupnem okolju dostopajo do podatkov o dosežkih učencev njihove šole na nacionalnem preverjanju znanja in jih primerjajo z dosežki učencev v Sloveniji. Namen programa je osnovnim šolam olajšati dostop do podatkov in analiz, ter jih tako podpreti pri oblikovanju ugotovitev o doseženem znanju in načrtovanju izboljšav za delo z učenci. Program je namenjen učiteljem in ravnateljem, njegove ključne prednosti in način uporabe pa si lahko ogledate v razlagalnem videu.

Razlagalni video je nastal na Uradu za razvoj in kakovost izobraževanja, Sektorju za kakovost in analize na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, v okviru projekta Analitsko središče, ki se financira z evropskimi sredstvi za okrevanje in odpornost, ter v sodelovanju z Državnim izpitnim centrom.