Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Germšek na sejmu kmetijske in gozdarske mehanizacije

Državni sekretar dr. Blaž Germšek se je udeležil začetka strokovnega sejma kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech, kjer se do nedelje, 4. februarja, predstavlja najnovejša mehanizacija, ki jo kmetje in gozdarji potrebujejo pri svojem delu.
Državni sekretar dr. Blaž Germšek, predsednica UO Celjskega sejma Nina Ermenc Pangerl in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han

Državni sekretar dr. Blaž Germšek, predsednica UO Celjskega sejma Nina Ermenc Pangerl in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

1 / 3

Na celjskem sejmišču se je danes začel četrti strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala Agritech. Na sejmu se predstavlja 105 razstavljavcev iz šestih držav s 350 blagovnimi znamkami, obiskovalci pa si lahko ogledajo kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo ter dodatno ponudbo za kmetovalce, gozdarje, sadjarje in vinogradnike.

Državni sekretar dr. Blaž Germšek si je ob otvoritvi sejma ogledal pestro ponudbo, pohvalil slovenske razstavljavce, ki sledijo sodobnim zahtevam in potrebam v kmetijstvu in gozdarstvu. »Prav je, da se kmetje in gozdarji seznanijo z novostmi ter si v živo ogledajo ponudbo in tako izberejo najbolj primerno in dosegljivo mehanizacijo, ki jo potrebujejo pri svojem delu. Posebej pa me veseli, da slovenski razstavljavci tudi narekujejo trende na tem področju ter imajo vedno večjo težo in kakovost kot pred leti«.