Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Robert Golob in koalicijski partnerji o opravljenem delu in prioritetah za leto 2024

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes gostil srečanje koalicijskih poslancev in vladne ekipe. Ministrice in ministri so najprej predstavili ključne aktivnosti preteklega leta, nato pa so nadaljevali z razpravo o prioritetah za leto 2024.
Predstavniki vlade in koalicijskih strank sedijo za omizjem.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes gostil srečanje koalicijskih poslancev in vladne ekipe. | Avtor: Žan Kolman/KPV

Dogovorili so se o normativnem načrtu vlade. S tem bo delo vlade bolj predvidljivo, saj je že na začetku leta postavljen jasen vsebinski okvir. Med ključnimi prioritetami so spremembe v zdravstvu, aktivnosti za povečanje produktivnosti slovenskega gospodarstva ter prenova plačnega sistema v javnem sektorju.

Poleg tega so ocenili, da je bil odziv na avgustovske poplave hiter in učinkovit, tako na področju zakonodaje kot finančnih sredstev. Skupen cilj ostaja uspešna obnova po poplavah, ki bo investicija za prihodnost.

Poleg tega je bila narejena evalvacija lanskega leta. Na tej podlagi so bili sprejeti organizacijski popravki, da bo delo potekalo še bolj učinkovito, sodelovanje med ministrstvi ter poslankami in poslanci pa še bolj koordinirano in produktivno.

Spregovorili so tudi o medresorskem sodelovanju, saj lahko le s sodelovanjem med resorji učinkovito odgovorimo na številne izzive.