Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Čalušić na delavnici o javnem naročanju

Ministrica Mateja Čalušić se je včeraj udeležila delavnice o javnem naročanju. Dogodek je organizirala Skupina vrtovi panonski z.o.o., ki je projekt promocije zelenjave prijavilo na Ukrep informiranja in promocije kmetijskih proizvodov v okviru EU.
Ministrica skupaj s predsednikom zadružne zveze

Ministrica Mateja Čalušić in predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič. | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

1 / 2

Delavnica je namenjena ponudnikom lokalne hrane in javnim zavodom (organizatorji prehrane iz vrtcev, šol, bolnišnic, domov starejših občanov primorsko-kraškega območja), ki so zavezanci za javno naročanje, in želijo nabavljati lokalna živila v skladu z Zakonom o javnem naročanju. 

Ministrica je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavila pomen takih dogodkov: »Kar opažamo pa je, da se mora povezati ponudnike in urediti logistiko ter podaljšati sezonsko ponudbo živil. Veseli nas, da ste proaktivni pristop ubrali tudi sami na terenu. Zgodbe peljane od spodaj navzgor so vedno vedno uspešne.«

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo (MOPE) že od leta 2021 izvaja terenska usposabljanja in tudi usposabljanja na daljavo. Sicer je bilo do sedaj izvedenih 6 spletnih izobraževanj za Javne zavode, ki se jih je udeležilo skupaj 407 udeležencev in 5 fizičnih izobraževanj za ponudnike živil s skupaj 114 udeleženci.

Za potencialne upravičence danes in jutri v Bruslju in prek spleta poteka organiziran informativni seminar o možnostih sofinanciranja iz Ukrep informiranja in promocije kmetijskih proizvodov v okviru EU.